După ce Moscova a calificat drept „provocare” intenția autorităților moldovene de a pretinde daune din partea Rusiei pentru prezența militară în regiunea transnitriană, Pavel Filip a declarat în cadrul unei coferințe de presă că Republica Moldova suferă și a avut de suferit din cauza conflictului transnistrian.

„În ultimul timp, grație relaților bune cu vecinii din Ucraina avem posibilit să controlăm frontiera pe lungimea segmentului transnitrian, dar până acum știm cu toții ce se întâmpla. Vorbim de contrabanda care a afectat direct economia Republicii Moldova, dar și problemele de securitate, precum și toate aceste exerciții militare fără sfârșit. E stranie această declarație că Republica Moldova încă poate purta o vină pentru lucrurile care se întâmplă în această regiune”, a spus premierul.

Menționăm că acum câteva zile Ministerul rus de Externe a reacționat la o recentă declarație a șefului Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu: „La finele anului trecut, datorită eforturilor comunității internaționale, ale Tiraspolului și Chișinăului, au fost înregistrate rezultate bune. Pe ele trebuie să ne focusăm, dar nu pe mesaje provocatoare. Să lăsăm asta pe seama celui care a făcut declarațiile. O asemenea abordare a misiunii de pacificare este calomnioasă și cinică”.

Amintim că Andrian Candu a spus într-un interviu pentru o publicație letonă că autoritățile de la Chișinău ar putea angaja o firmă internațională de avocatură pentru a calcula pierderile provocate de prezența militară rusă în regiunea transnistreană în ultimii 25 de ani. Candu a menționat că despăgubirile ar putea să se ridice la ordinului miliardelor de dolari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!