Moldoveanul Ion Lazarenco Tiron, stabilit de aproape 20 de ani în Irlanda, a reușit să înceapă anul 2018 cu o performanță greu de realizat pentru un simplu muritor.  Acesta și-a completat lista celor „Șapte Strâmtori” înotate cu strâmtoarea Cook, situată între Insulele de Nord şi de Sud din Noua Zeelandă, pe care a parcurs-o în 11 ore și 6 minute. Astfel, moldoveanul este al optulea om de pe glob care a înotat cele șapte strâmtori.

Despre performanța lui Ion Lazarenco Tiron a scris pe rețele de socializare Denis Roșca, autorul Cărții de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova. „E unul din 1 miliard de pe glob. E al 8-lea om ce a înotat cele 7 strâmtori. Acum câteva minute ieșit din apa după ce a înotat strâmtoarea din Noua Zeelandă. El face istorie. Despre el se va vorbi pe toate continentele. El le-a trecut pe toate din prima încercare.”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Lazarenco a scris că a avut o zi grea și că îi mulțumește strâmtorii pentru lecții. A promis să revină în scurt timp cu mai multe informații:

„Șapte Strâmtori” este o provocare creată pentru înotători de distanțe mari și care este compusă din strâmtori a căror ape sunt deschise pentru înot.

Ion Lazarenco Tiron a parcurs strâmtorile după cum urmează:

  1. Gibraltarul (2014),
  2. Canalul Mânecii (2014),
  3. Canalul de Nord (2015),
  4. Canalul Catalina (2016),
  5. Canalul Molokai (2016),
  6. Canalul Tsugaru (2017),
  7. Strâmtoarea Cook (2018).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!