Încă o localitate și-a oficializat dorința de unire. Comuna Opaci din raionul Căușeni a semnat pe 26 ianuarie curent Declarația de Unire cu România.

Iar dacă unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniță pe Prut iar oamenii dintre Nistru și Tisa vor munci împreună la realizarea și mulțumirea comună alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”, se arată în textul declarație.

Amintim că, anterior satele Parcova și Fântâna Albă din Edineț, dar și Feștelița din Ștefan-Vodă au decis „unirea cu Țara-Mamă România”. Primarii celor trei localități și consilierii locali au semnat declarația de unire. Aceasta a fost semnată în contextul aniversării a 159 de ani de la Mica Unire.

Foto: Facebook/Ana Gutu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!