O delegație comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 28-30 ianuarie curent.

Vizita are loc în contextul pregătirii de către Comisia de la Veneția și OSCE/ODIHR a avizului comun privind legislația electorală modificată, care urmează să fie prezentat pe 16-17 martie curent.

Experții s-au arătat interesați de criteriile și modul de constituire a circumscripțiilor, de mecanismele care asigura caracterul incluziv al viitoarelor alegeri, precum și de alte aspecte tehnice de organizare a scrutinelor conform noilor norme.

Astăzi membrii delegației comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR au avut întrevederi cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare.

Componența delegației comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR
– Richard Barrett, Membru irlandez;
– Eirik Holmøyvik, Membru supleant norvegian;
– Oliver Kask, Membru estonian, Președintele Consiliului pentru Alegeri Democratice;
– Pierre Garrone, Șef de Diviziune, Secretariatul Comisiei de la Veneția.

OSCE/ODIHR
– Dna Tatyana Hilscher-Bogussevich, Expert;
– Oleksii Lychkovakh, Consilier electoral.

Oficiul Consiliului Europei la Chisinău
– Eva Gutjahr, Șef adjunct al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!