Partidul Liberal a solicitat în septembrie 2017 Curții Constituționale anularea legii privind trecerea la sistemul electoral mixt, iar luni au cerut urgentarea examinării acelei sesizării, care de fapt a fost examinată. Cel puțin pe site-ul Curții Constituționale scrie că decizia privind sesizarea PL a fost luată pe 15 decembrie 2017.

Astfel, judecătorii Curții Constituționale nu au admis spre examinare sesizarea fracțiunii Partidului Liberal privind controlul constituționalității legii care instituie sistemul mixt de vot în R. Moldova.

„Se declară inadmisibilă sesizarea fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal privind controlul constituționalității:

– articolului 44 alin.(1) lit.e1 );
– articolului 73 alin.(2) și (3);
– articolului 74 alin.(4), (5) și (6);
– articolului 80 alin.(1) teza a doua și alin.(5);
– și articolului 87 alin.(4) din Codul electoral în redacția Legii nr.154 din 20 iulie 2017 pentru modificarea şi completarea unor acte legislative.
2. Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată în decizia emisă de CC.

Decizia integrală o puteți citi mai jos:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!