Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova, spune că Ilan Șor este cercetat în libertate, însă nu este privilegiat. Declarația a fost oferită în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

Făcând referire la alte două dosare similare cu cel al lui Șor, Filat și Platon care de asemenea figurează în dosare penale legate de frauda bancară, dar soarta acestora este total diferită. Procurorul general spune că în cazul lui Șor nu este o sentinţă definitivă. „Aşteptăm sentinţa definitivă a Curţii de Apel, care va pune deja în aplicare sancţiunea”, afirmă Harunjen.

Întrebat, dacă nu i se crează impresia că Șor este privilegiat prin faptul că acesta este cercetat în libertate, procurorul a spus că există baze legale pentru aplicarea măsurii preventive. „Dacă vă amintiţi, şi în privinţa lui Şor, iniţial, tot a fost aplicată măsura preventivă – arestul, modificată ulterior de instanţa de judecată. Procurorii au pledat şi pledează pentru vinovăţia lui Şor şi au mers în instanţă cu probe. Vă propun să discutăm când va exista o sentinţă definitivă”, afirmă Harunjen.

Procurorul general a mai menționat că procuratura nu este influențată de faptul că Șor este promovat la televiziunile lui Plahotniuc și nici de protestatari. Acesta a adăugat că pe ei(procurorii) nu-i interesează politicul și nici nu-i influențează.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de pușcărie pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Însă, se plimbă în continuare în libertate, Șor va ajunge după gratii abia după ce se va pronunța și Curtea de Apel și doar dacă sentința de condamnare a primei instanțe va fi menținută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!