Ministrul Justiției este amuzat de definiția termenului de „concubin/concubină, propusă în cadrul unui proiect de lege ce urmează a fi modificat.

Potrivit definiției propuse de Ministerul Justiției, „se prezumă că au calitatea de concubin/concubină persoanele care pe parcursul anului fiscal precedent au locuit împreună cel puţin 183 de zile”.

„Este foarte complicate să dai unor termeni uzuali o definiție juridică. Dacă veți găsi o definiție exactă ce înseamnă concubin, în mod special cât durează perioada asta ca să considerăm concubinaj? De cânt survine? De la trei săptămâni, de la două luni sau de la 2 ani de zile? Există anumite reglementări care vor rămâne vagi indiferent de efortul și exigența pe o care o vom depune. Sunt lucruri care apriori nu pot fi definite exhaustiv. Eu am văzut această știre și chiar m-a amuzat și pe mine puțin” a menționat Tănase.

Ministrul Justiției a mai menționat că există anumite lucruri uzuale care nu pot fi definite exhaustiv și că în fiecare situație cei care aplică o lege trebuie să analizeze toate circumstanțele.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!