Cetățenii străini vor putea lucra pe teritoriul Republicii Moldova în baza permiselor de ședere provizorie în scop de muncă, fără a obține un permis de muncă. Aceștia vor putea ocupa o serie de posturi de muncă, care nu sunt solicitate de către moldoveni și în cadrul cărora există un deficit de resurse umane.

Potrivit listei de ocupații prioritare, sunt disponibile următoarele posturi de muncă: surori medicale, cizmari, mecanici, medici specialiști, fierari, personal în domeniul serviciilor-suport pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, operatori de introduce a datelor etc. Lista urmează a fi modificată odată în an sau la necesitate.

Lista completă a ocupațiilor o vedeți mai jos:

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!