/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Guvernul: Milionarul care l-a însoțit pe premierul Filip în Emirate NU a făcut parte din delegația oficială

missing
01 februarie 2018, ora 07:54

Acesta însă nu se regăsește în lista celor care au făcut parte din delegația oficială a Republcii în Emiratele Arabe Unite, care, printre altele, a fost aprobată abia ieri, 31 ianuarie, la ședința Executivului.

Serviciul de presă al Guvernului a declarat pentru TV8 că Vaja Jhashi a fost prezent la anumite întâlniri și că afaceristul a făcut deplasarea în EAU în capacitate privată, ca persoană care activează în sectorului privat și nu a făcut parte din delegația oficiala a Guvernului.

A participat la întâlnirile care au vizat prezentarea oportunităților de investiții în Republica Moldova, având deja o experiență de mulți ani în proiecte investiționale din țările din Golf și cunoscând bine așteptările pe care potențialii investitori din regiune le au de la țările spre care își îndreaptă atenția”, se menționează într-un răspuns remis.

Milionarul Vaja Jhashi este un cetățean american, georgian, rus și moldovean, născut în Rusia, și care este considerat un apropiat al liderului democrat Vlad Plahotniuc.

Vaja administrează și deține controlul grupului Trans-Oil din Moldova, care înglobează mai multe companii de pe piața cerealelor și oleaginoaselor, cei mai mari producători de ulei, dar și cele mai mari elevatoare și terminale de transbordare din Moldova. În plus grupul deține circa 55.000 de hectare de terenuri agricole în Moldova.

.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram