/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Mihai Ghimpu, despre demisia lui Tudor Panțîru: „Nu se poate împăca cu se întâmplă”

missing
01 februarie 2018, ora 17:18

„Eu cred în ceea ce a spus. Îl cunosc. Este un bun profesionist, care și-a dedicat toată viața dreptății. A lucrat judecător, președinte de instanță, apoi președintele Comisiei juridice în primul Parlament. Apoi a mers ambasador la ONU, a fost judecător la CEDO, apoi în fosta Iugoslavie, ca ulterior să revină la noi ca judecător, după care a devenit președinte al Curții Constituționale”, a specificat Ghimpu.

Haideți să luăm chiar și această decizie, care în loc CC să examineze sesizarea noastră cu votul mixt, a fost declarată inadmisibilă. Noi vorbim de jumătate de an că Curtea nu examinează, și niciodată n-au zis că ea este examinată. Bine, a fost ședință închisă, dar de ce nu ne-au anunțat pe noi, autorii? Cu atât mai mult că noi public vorbeam despre faptul că trece timpul, e an electoral, dar sesizarea nu este examinată. Cunoscându-l, eu cred că domnul Panțîru nu se poate împăca cu ceea ce întâmplă la noi. Asta e părerea mea, pentru că îl cunosc încă de prin anii 80”, a mai spus liderul PL.

Menționăm că, Tudor Panțîru și-a dat demisia din proprie inițiativă, pentru motive personale, din funcția de Președinte și judecător al Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut public în miercuri, 31 ianuarie, pe pagina oficială a instituției.  Panțîru a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii la 12 februarie 2013. La data de 12 mai 2017, cu votul judecătorilor, Tudor Panțîru a fost ales în funcția de Președinte al Curții Constituționale.

Unii experți spun că în locul lui Panțîru ar putea fi numit actualul președinte al Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, însă acesta nu a fost de găsit astăzi. Începând de mâine, funcția de președinte al Curții Constituționale va fi exercitată de către judecătorul Aurel Băieșu. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram