După ce liberal-democrații au cerut demisia lui Valeriu Ghilețchi și au declarat că acesta a fost numit ilegal vicepreședinte al Parlamentului, Andrian Candu a menționat în cadrul unei conferințe de presă că numirea în funcție a fost regulamentară.

„Le-aș sugera colegilor din PLDM să se concentreze pe propuneri care să aducă societății un beneficiu, decât să intre în potențiale acuzații sau răfuieli cu foștii colegi de partid. Domnul Ghilețchi a fost numit și ales în mod regulamentar și dacă cineva pune la îndoială capacitățile lui în calitate de vicepreședinte al Parlamentului, există o procedură de revocare din funcție și trebuie folosite aceleași mecanisme”, a spus Candu.

Menționăm că PLDM susține că din cei 88 de deputați prezenți pentru alegerea lui Ghilețchi în funcție au votat numai 34 de deputați, nu 51 cât au anunțat numărătorii. Valeriu Ghilețchi a declarat anterior că acuzațiile aduse de PLDM sunt un atac politic.

Candidatura lui Valeriu Ghilețchi la funcția de vicepreședinte al Parlamentului a fost votată de democrați și popular-europeni. Funcția a devenit vacantă după ce Iurie Leancă a demisionat, fiind propus de Vlad Plahotniuc pentru functia de vicepremier pentru integrare europeana în Guvernul Filip.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!