Primarul din satul de baștină al președintelui Igor Dodon vrea să se alăture celorlalte localități care au semnat declarația de Unire cu România, în pofida faptului că Igor Dodon a anunțat că va convoca „de urgență” Consiliul Suprem de Securitate pentru „a se lua cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității statului”.

Contactat de TV8, Vladimir Susarenco, primarul localității Sadova a declarat că a început deja discuțiile cu consilierii locali, iar câțiva dintre ei și-au dat deja acordul. Primarul de Sadova susține că va semna declarația de Unire dacă acest lucru și-l doresc și localnicii, motiv pentru care urmează să îi consulte.

Potrivit primarului, declarația ar putea fi adoptată până la 27 martie 2018, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Până acum, declarația de unire a fost semnată de mai multe localități între care Puhoi, Parcova, Fântâna Albă, Feștelița, Opaci, Bardar, Ruseștii-Noi, Gotești, Ulmu și Văsieni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!