Președintele și-a decorat oamenii locali cu distincți de stat. Consilierul Vasile Chirtoca, deputatul sociliast Vlad Batrîncea și jurnalista Elena Pahomova, sunt doar câteva dintre persoanele care s-au alex cu ordine din partea șefului statului.

Potrivit lui Igor Dodon, distincțiile de stat au fost oferite „pentru merite deosebite în сonsolidarea statalităţii Republicii Moldova, contribuție substanțială la formarea societății civile și activitate prodigioasă pe tărâm social”.

Astfel, ordinul „Gloria Muncii” a fost oferit lui Vlad Batrîncea, deputat socialist în Parlament, jurnalistei Elena Pahomova care activează în cadrul unei televiziuni afiliate președintelui și lui Nicolae Pascaru, președintele Mișcării Naționale „Voievod”, care promovează moldovenismul.

„Cred că trebuie să-l întrebați pe domnul președinte. Pentru mine este o mare surpriză nici odată nu am mers după funcții sau distincții și asta o recomand la toți”, spune Vlad Batrâncea, deputat PSRM.

„Pentru mine este mare surpriză, cred că ar trebui să-l întrebați pe domnul președinte. Eu trăiesc, lucrez încerc să fac ceva nu pentru mine sau pentru familie, dar pentru această țară”, susține Vasile Chirtoca, consilier CMC.

„Iaca și pe Dima Roibu l-am decorat. – Totuși sunt persoane afiliate dvs. – Vă mulțumesc”, a spus președintele.

Igor Dodon a oferit ordinul „Bogdan Întemeietorul” lui Victor Pușcaș, ex-Președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova. „Ordinul Republicii” va ajunge la comunistul Vasili Chirtoca, consilier în Consiliul Municipal Chișinău.

Protoiereul Sergiu Curnic, paroh al Bisericii vechi de lemn „Adormirea Maicii Domnului” și Valeriu Ostalep , director al Institului de Studii Diplomatice au primit „Ordinul de Onoare”. Medalia „Meritul Civic” a fost oferită lui Dumitru Roibu, președinte al Asociației Obștești „Urmașii lui Ștefan”, care are ca scop „educarea tinerilor în spiritul patriotismului moldovenesc și dragostei față de țară”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!