La începutul lunii septembrie 2017 șeful statului a anunțat că îi va retrograda pe cei care au acceptat să meargă la antrenamentele militare din Ucraina contrar decretului său restrictiv. Astăzi, ministrul Apărării, Eugen Sturza, spune că astfel de retrogradări nu au fost.

Eu cred că această întrebare trebuie să i-o adresați domnului președinte Dodon. Din informațiile pe care le am eu, noi nu avem așa retrogradări”, afirmă Eugen Sturza.

Declarațiile privind retrogradarea militarilor au fost făcute de Dodon în urma ping-pong-ului între Guvern și Președinție privind plecarea militarilor moldoveni la exerciții militare în Ucraina. Atunci, șeful statului declara că în premieră în R. Moldova Guvernul a dat indicații la forțele armate, contrar poziției comandantului suprem.

TV8 amintește că, contingentul Armatei Naţionale, format din 57 de militari, au mers în Ucraina în perioada 7-23 septembrie și au participat la stagiul de instruire „Rapid Trident 2017”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!