Liberalul Mihai Ghimpu susține că la ora actuală liderul PDM, Vlad Plahotniuc, este cel care conduce din umbră autoritățile municipale. Totodată acestea se arată convins că Dorin Chirtoacă va fi achitat în dosarul care i-a fost intentat și că acesta va reveni la cârma Primăriei. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Eu sunt sigur că Dorin Chirtoacă va fi achitat și va reveni la primărie. Procurorii și-au terminat munca, au dat dosarul în judecată și acum procurorii vorbesc din pod. Nu au probe și de aceea și întind dosarul acesta,” a declarat Ghimpu.

Moderatorii Natalia Morari și Andrei Popov au întrebat și de ce Dorin Chirtoacă se ține de această funcție și de ce nu strică jocul democraților printr-o demisie care ar duce la provocarea alegerilor anticipate. „Unicul instrument prin care primăria poate fi scoasă de sub controlul domnului Plahotniuc, astăzi este în mâinile PL-ul și personal în mâinile lui Dorin Chirtoacă. Dvs. știți că alegerile anticipate pot fi provocate nu mai puțin decât cu un an înainte de alegeri. Înseamnă că alegerile anticipate în municipiul Chișinău ar putea să aibă loc nu mai târziu decât în luna iunie 2018. Nu mai târziu de luna martie, Dorin Chirtoacă, dacă vrea să scoată primăria din mâinile lui Vlad Plahotniuc, ar trebui să-și de-a demis. De ce nu o face?

Dorin Chirtoacă nu a fost atras niciodată de funcție. A venit în lupta acesta ca să facă ceva pentru Chișinău și a făcut,” a răspuns evaziv Ghimpu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!