„Sentința îmi este gata!” – de aceasta este convins Chiril Lucinschi. Astăzi, magistrații i-au mai dat 30 de zile în arest la domiciliu. Procurorul susține că Lucinschi ar putea fugi din țară dacă va fi revocată măsura preventivă, fapt negat de fostul deputat.

„Eu cred că viteza care este manifestată de instanță și cu care se respinge orice cerere adresată din partea avocaților denotă faptul că cred că și sentința este gata”, spune Chiril Lucinschi, fost deputat.

Dosarul Lucinschi a ajuns pe ultima sută de metri. Astăzi a fost încheiată cercetarea judecătorească, iar acum părțile au la dispoziție o lună pentru a se pregăti de dezbaterile judiciare. Astăzi, magistrații au respins cererea apărătorilor lui Lucinschi privind revocarea măsurii preventive.

„Domnul procuror a invocat niște argumente care sunt lipsite de probe, nu există nici o probă și în genere această măsură este inutilă”, susține avocata Corina Stratan.

Procurorul susține că inculpatul s-ar putea eschiva de la răspundere dacă ar fi cercetat în libertate. De cealaltă parte, Chiril Lucinschi spune că nu are unde fugi: „Riscul eschivării s-a bazat și pe posibilitatea inculpatului de a o face, respectiv deține cetățenia altor state. Există riscul ca acesta să nu mai poată fi extrădat”.

„Eu rămân aici, eu o să rămân și am declarat de mai multe ori. Eu o să rămân atâta timp cât va trebui să probez faptul că nu sunt vinovat”, menționează fostul deputat.

Apărătorii fostului deputat au mai solicitat efectuarea unei expertize financiar- bancare, pentru a putea demonstra nevinovăția clientului lor. Cererea a fost însă respinsă.

„Noi astăzi am solicitat instanței de judecată de a numi o expertiză financiar bancară asupra copiilor neautentificate asupra rulajelor bancare pentru a se stabili mai multe aspecte foarte importante în această cauză penală”, a declarat avocatul lui Lucinschi.

„Rulajele care au fost puse la baza dosarului penal a domnului Chiril Lucinschi a fost ridicată dintr-o cauză penală de unde rulajele au fost obținute ori de la instituțiile financiar bancare din Moldova ori de la PCCOCS care au acces la aceste date bancare”, susține procurorul Eugeniu Rurac.

Chiril Lucinschi a fost reținut în primăvara anului trecut. Fostul deputat este acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere. În prezent el se află în arest la domiciliu. Dacă va fi recunoscut vinovat, ex-deputatul riscă până la 10 ani de închisoare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!