Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a fost desemnat membru al Consiliului Superior al Procurorilor de către Igor Dodon.

Pulbere a fost demis de la Înalta Curte după ce și-a permis declarații politice la adresa Parlamentului. Anul trecut, acesta a intrat în echipa președintelui, fiind ales șef al unui departament din cadrul Consiliului societății civile pe lângă președinte.

Încă în 2013, „Ziarul de Gardă” scria că Pulbere deține o casă evaluată la aproape un milion de dolari. „Temelia” a fost pusă cu 400 de mii de lei acordați de Guvernul Tarlev în 2002 din fondul de rezervă al Executivului. În aceeași anchetă, jurnaliștii au scris că, pe lângă terenurile cumpărate de la primărie, magistratul și-ar fi construit o casă pe un teren ocupat ilegal, aflat în proprietatea municipiului Chișinău. Deși Comisia Națională de Integritate inițiase atunci o anchetă, în același an, aceasta a fost suspendată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!