Discuții aprinse în platoul emisiunii Politica cu Natalia Morari de la TV8. După ce fondatorul platformei de crowdfunding Caritate.md, implicată în scandalul banilor din caritate a investigației RISE Moldova, moderatoarea TV8 a încercat să afle dacă asociația are sau nu un comision din toate intervențiile chirurgicale care au loc la spitalul Medical Park din Istanbul.

Platforma a reușit să adune într-un an și jumătate aproape 60 de milioane de lei pentru diferite cauze sociale. Invitații din emisiune au declarat că cele 5 % menționate în investigația RISE ar fi o reducere pentru a acoperi comisioanele percepute de bănci pentru transfer.

„Noi achităm procente celor de la PayPal (operator al unui sistem de plăți on-line n.r), la bancă, intermediarilor care ne fac legătură dintre bancă”, susține Alexandru Rusnac, fondatorul Fundației „Sfântul Gheorghe” – proprietara platformei de crowdfunding Caritate.md.

Totodată, co-fondatoarea platformei Caritate.md, Svetalana Sainsus a explicat că au decis să colaborează cu spitalul Medical Park, vizat în scandalul RISE Moldova, pentru că aceștia le oferă o reducere de aproape 58 % din costul real perceput pentru o intervenție chirurgicală.

Aceasta însă nu a putut explica cum poate fi posibilă o astfel de reducere și nici care este beneficiul reprezentantului clinicii în Moldova, Ali Sirikci.

La finalul emisiunii, Svetlana Sainsus a declarat că cineva a donat anonim platformei Caritate.md suma de 4.000 de euro. Banii ar fi fost oferiți ca reprezentații acesteia să-și ia un avocat pentru a-i ataca în judecată pe cei de la RISE Moldova.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată mai sus sau AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!