Procurorul General, Eduard Harunjen, confirmă că oamenii legii investighează activitatea platformei Caritate.md. A refuzat însă să dea nume. El a explicat astăzi de ce niciunul dintre fondatorii platformei care colectează bani în Moldova nu a fost audiat până acum. Potrivit lui, rezultatele comisiei rogatorii din Turcia vor pune punct acestui dosar.

Procurorul Harunjen a menționat că dosarul a fost pornit din luna decembrie 2016 și vizează aspectul infracțiunii de sustragere, prin escrocherie, a mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari.

„ – Dar sunt vizate persoane, administratorii acestui portal Caritate.md, acestei fundații de caritate? 
– Nu vă pot da acum careva nume. Sunt vizate acțiunile fundației despre care ați vorbit dumneavoastră”, ne-a răspus Harunjen.

Harunjen a explicat de ce fondatorii Caritate.md nu au fost audiați niciodată în dosarul inițiat în 2016: „O persoană nu poate fi interogată în calitate de martor, atâta timp cât asupra ei planează o suspiciune de săvârșire a unei infracțiuni. Procurorii nu pot să audieze în calitate de bănuit sau învinuit atunci când încă nu sunt în posesia probelor concludente și pertinente care dovedesc vinovăția”.

Harunjen a mai spus că acum acuzatorii vor examina atât plângerile celor de la „Caritate.md”, care au cerut investigarea acțiunilor jurnaliștilor de la RISE, cât și plângerea jurnaliștilor de la RISE în care au invocat intimidarea și împiedicarea intenționată a activității mass-media.

„Urmează să analizam toate circumstanțele să revizuim încă o dată toate obiectivele noastre în investigație reieșind deja și din ultima legație despre care până acum nu am știut”, a mai precizat Eduard Harunjen, procuror general.

După ce vor primi răspuns la solicitările adresate autorităților turce în legătură cu acest dosar, procurorii vor decide dacă vor pune persoanele sub învinuire sau vor înceta procesul penal.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!