/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/GRAFIC/ Salarii de peste 10 mii de lei. Domeniile în care au fost înregistrate cele mai mari salarii medii lunare

missing
26 februarie 2018, ora 11:47

În trimestrul IV al anului trecut câștigul salarial mediu lunar a fost de 6113,6 lei. În sectorul bugetar câștigul salarial mediu lunar a constituit 5165,7 lei, iar în sectorul economic (real) – 6491,8 lei.

Cele mai mari salarii se înregistrează în sectorul activități financiare și de asigurări, unde salariul mediu lunar este de circa 13 mii de lei și în sectorul informații și comunicații, unde salariul mediu lunar este peste 12 mii de lei. Salarii de peste 11 mii de lei au fost înregistrate și în domeniul producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

Câștigul salarial mediu lunar nominal brut în trimestrul IV 2017, pe activități economice:

Sursa: statistica.md

Indicele câștigului salarial real pentru trimestrul IV 2017 față de aceeași perioadă din 2016 a fost în creștere cu 4,6%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram