Biroul Național de Statistică informează că, câștigul salarial mediu lunar brut din economia națională în anul 2017 a constituit 5697,1 lei și s-a mărit față de anul 2016 în valoare nominală cu 12,1%, iar în termeni reali (ajustat la indicele prețurilor de consum2) – cu 5,2%.

În trimestrul IV al anului trecut câștigul salarial mediu lunar a fost de 6113,6 lei. În sectorul bugetar câștigul salarial mediu lunar a constituit 5165,7 lei, iar în sectorul economic (real) – 6491,8 lei.

Cele mai mari salarii se înregistrează în sectorul activități financiare și de asigurări, unde salariul mediu lunar este de circa 13 mii de lei și în sectorul informații și comunicații, unde salariul mediu lunar este peste 12 mii de lei. Salarii de peste 11 mii de lei au fost înregistrate și în domeniul producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

Câștigul salarial mediu lunar nominal brut în trimestrul IV 2017, pe activități economice:

Sursa: statistica.md

Indicele câștigului salarial real pentru trimestrul IV 2017 față de aceeași perioadă din 2016 a fost în creștere cu 4,6%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!