Animalele de la Grădina Zoologică din capitală vor primi mai multă hrană şi apă caldă în zilele geroase. Acţiunile fac parte dintr-un set de măsuri de protecţie adoptate de administraţia instituţiei, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Eugeniu Matveev, director adjunct pe sectorul zooveterinar al Instituţiei Ştiinţifice de Instruire şi Culturalizare „Grădina Zoologică”, a specificat că animale exotice printre care maimuțele, papagalii, cocorii sau pelicanul creț sunt închise în încăperi unde caloriferele și lămpile infraroșii funcţionează non-stop.

„Speciile mai rezistente la temperaturile joase precum leopardul zăpezilor, cangurul, cămilele, caprele, gâștele, antilopele, zebrele vor beneficia în zilele cu temperaturi joase de hrană mai multă şi de apă caldă. O parte dintre ele vor fi închise pe timpul nopţii în adăposturi speciale”, a spus Matveev.

Îngrijitorii de la zoo spun că, din cauza frigului, animalele mănâncă mai mult şi stau mai mult timp în adăposturi. Aceştia au spus că odată cu scăderea temperaturii s-a micşorat şi numărul vizitatorilor la Grădina Zoologică, acesta ajungând şi la câteva sute de oameni în zilele calde.

În prezent, colecţia instituţiei numără 725 de specii de animale. Printre acestea sunt animale rare incluse în Cartea Roşie Internaţională. Datele oficiale arată că anual Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!