/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Monede „secrete”. BNM cheamă jurnaliștii la eveniment, dar nu spune despre ce este vorba

missing
27 februarie 2018, ora 18:04

Reporter: Puteți să ne spuneți mai exact ce monede vor fi puse în circulație?
Comunicator BNM: Nu vă pot spune. Mâine o să aflați.
R: E vorba de moneda de 1 și 2 lei?
C: Nu e comemorativă, e altceva. Sunt monede metalice, legate de moneda clasică.
R: Dar ne puteți spune când vor fi lansate monedele de 1 și 2 lei?
C: Nu vă pot zice nimic. Mâine o să aflați totul și o să vedeți. De asta v-am invitat la eveniment.

La eveniment și-a anunțat prezența și președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Menționăm că monedele de 1 şi 2 lei nu au mai fost puse în circulaţie, deşi anterior se anunța ca termen estimativ sfârşitul anului 2017. Anterior, într-un răspuns oferit anterior Agenţiei de presă IPN, Banca Naţională a Moldovei (BNM) menţiona faptul că informația despre monedele de 1 și 2 lei este confidențială până în momentul publicării în Monitorul Oficial a deciziei de punere a lor în circulație.

Despre intenția de a pune în circulație o monedă nouă, de 2 lei, și de a schimba bancnota de 1 leu pe o monedă cu aceeași valoare BNM a anunțat la începutul lunii iunie. În perioada iunie-august a organizat un concurs public privind elaborarea conceptului pentru designul noilor monede. Banca centrală anunța că a ales mai multe concepte și că designul final va fi executat de către specialiștii monetăriei care a câștigat licitația organizată de către BNM. Detalii nu au fost făcute publice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram