Mai multe puncte de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Poliția de Frontieră mizează pe înțelegerea cetățenilor și îi îndeamnă să dea dovadă de atitudine conștiincioasă.

UPDATE 15:00. Postul vamal „Vulcănești” și-a reluat activitatea, după ce autoritățile ucrainene au reușit deblocarea căilor de acces spre punctul de trecere. În continuare, din cauza podurilor de gheață formate peste râul Nistru, rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader „Cosăuți” și „Soroca”.

UPDATE 13:25. Punctul de trecere Vulcănești-Vinogradovka și-a reluat activitatea. Rămân nefuncționale din cauza condițiilor meteo nefavorabile PTF Ceadîr Lunga – Maloearoslaveț, PTF Soroca-Țekinovka și PTF Cosăuți-Iampol.

UPDATE 11:15. Blocarea căilor de acces în Ucraina, condiționată de formarea sulurilor de zăpadă, punctul de trecere Ceadîr Lunga – Maloearoslaveț și-a întrerupt temporar activitatea. Totodată, rămân nefuncționale PTF Vulcănești-Vinogradovka, PTF Soroca-Țekinovka și PTF Cosăuți-Iampol.

UPDATE 10.00. Din cauza drumurilor înzăpezite pe teritoriul Ucrainei, punctul de trecere Vulcănești-Vinogradovka și-a sistat temporar activitatea.

În această dimineață și-au sistat activitatea punctul de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli. Motivul este formarea podurilor de gheață pe râul Nistru. Poliția de Frontieră recomandăm participanților la traficul transfrontalier să aleagă pentru traversarea frontierei alte puncte de trecere din proximitate, cum ar fi: PTF Otaci-Moghileov-Podolsk.

Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Înainte de a porni la drum consultați aplicația „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!