Amenințată cu moartea. O primăriță din raionul Călărași a publicat mesajul anonim pe care l-a primit prin poștă și în care este amenințată că va fi împușcată și aruncată într-o fântână. Ea nu a vrut să facă publică amenințarea, dar sătenii au postat mesajul amenințător pe rețelele de socializare. Preotul din sat, subordonat Mitropoliei Basarabiei, spune că mesajul amenințător ar avea legătură cu scandalul cu implicarea bisericii din localitate.

Primărița din Dereneu a spus că a primit scrisoarea cu mesajul amenințător cu câteva luni în urmă. Ea a depus o plângere la Procuratura din Călărași, dar, spune ea, procurorii nu manifestă nici un interes față de acest caz. Reporterul TV8 a discutat cu primărița din satul Dereneu, dar aceasta ne-a rugat să nu facem publică discuția telefonică.

„Nu-i de dorit să apară chestia aceasta”, ne-a spus primărița din Dereneu, Elena Oaserele.

Reporterii TV8 au încercat să discute și cu procurorii din Călărași, dar aceștia nu au fost de găsit. Edilul spune că nu cunoaște cine putea să-i trimită un astfel de mesaj. Unii localnici cred că amenințarea ar avea legătură cu scandalul în care este implicată biserica din satul Dereneu – scandal izbucnit după ce preotul din localitate a decis să treacă de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei, pe motiv că era subjugat de taxe.

Acest bilet l-a primit acasă, după ce noi am trecut de la biserica rusă, subordonată Patriarhiei Moscovei. Fiindcă am trecut canonic și juridic la biserica-mamă – Mitropolia Basarabiei, din cauza aceasta am ajuns și eu (…) că mă va taie și mă aruncă în Prut. Noi ne temem de viața ei și mă tem de viața mea personală”, susține preotul Florin, Mitropolia Basarabiei.

Localnicii s-au împărțit, practic, în două tabere. Unii îl susțin pe părintele Florin, alții vor ca biserica să rămână în subordinea Mitropoliei Moldovei. În 2016, Elena Oaserele a candidat la Primărie pe listele Partidului Liberal-Democrat. Ulterior, ea a părăsit partidul, declarându-se independentă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!