Comisia Electorală Centrală a stabilit data alegerilor locale anticipate la Chișinău și Bălți. Pe 20 mai, locuitorii celor două orașe își vor alege primarul general pentru o perioadă de un an. Scrutinul ne va costa peste 22 de milioane de lei.

Fotoliul de primar de Chișinău a rămas liber, după ce Dorin Chirtoacă, suspendat din cauza dosarelor sale penale, și-a dat demisia acum o lună. Iar la Bălți, Renato Usatîi, și el cu dosar penal, a renunțat la funcție mai înainte. Primar interimar de Chișinău a devenit Silvia Radu, despre care presa scrie că ar fi controlată de PD.

Deocamdată doar liderul PPDA, Andrei Năstase și-a anunțat intenția de a candida la șefia capitalei. Săptămâna trecută, liderul PD, Vlad Plahotniuc a spus că formațiunea sa nu va avea un candidat la alegerile locale din Chișinău și că ar fi dispus să susțină orice candidat al forțelor pro-europene. În replică, Năstase i-a sugerat liderului PD să-și țină „merele otrăvite” pentru sine.

Astăzi, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat convocarea Consiliului Politic Național, pentru a lua o decizie vizând participarea la alegeri. Și tot astăzi socialiștii au confirmat că vor participa la scrutin în ambele orașe, iar numele candidaților vor fi făcute publice duminică, 18 martie, după ședința extinsă a activului PȘRM.

Totodată, pe 20 mai vor avea loc alegeri locale și în alte cinci localități din republică: comuna Leușeni și satul Nemțeni, raionul Hîncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pîrliţa, raionul Ungheni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!