Liberal-democrații i-au amintit lui Valeriu Ghilețchi că ar ocupa abuziv fotoliul de vicepreședinte al Parlamentului. Aceștia au cerut, din nou, abrogarea hotărârii prin care a fost numit acesta în funcție. Deși propunerea nu a fost susținută, aceasta a generat polemici dure între deputați.

„Vreau să-i aduc aminte domnului Ghilețchi că ocupă abuziv funcția de vicepreședinte. Dl Ghilețchi era deranjat că acest proiect a fost propus în lipsa lui și chiar a afirmat că dacă era prezent, dumnealui cu ambele mâini susținea acest proiect”, a menționat Tudor Deliu, fracțiunea PLDM.

„Eu n-am spus data trecută că voi susține proiectul de hotărâre, dar includerea pe ordinea de zi o susțin cu ambele mâini”, a spus Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului.

„Eu înțeleg că dl Ghilețchi este copilul alintat al acestei majorități parlamentare, prin aceste călătorii pe care le face. Vedem că pentru unii nu se găsesc bani”, a declarat Lilian Carp, deputat PL.

„Am fost în SUA și nu am fost din banii Parlamentului”, susține Valeriu Ghilețchi.

„Dvs v-ați aranjat foarte bine, dle Candu. Din două părți aveți doi trădători. Dacă ar fi om cumsecade, măcar în postul Paștelui, el trebuie să-și dea demisia benevol”, a remarcat Vladimir Voronin, deputat PCRM.

„PCRM a fost tradițional un partid ateist. Dacă dvs ați avea ocazia să stați de vorbă cu dl Lenin, tovarășul Lenin, cum credeți că vă va califica el pe dvs, trădător sau netrădător?”, a replicat Valeriu Ghilețchi.

„Lenin nu poate să dea replică. Vă rog frumos să-l lăsați în pace. A fost înaintată o propunere de colegii noștri din PLDM. Vă aduceți aminte, este vorba de acel vot cu două mâini și cu altele. Nu, nu cu altele”, a menționat Andrian Candu.

„Când voi pleca definitiv, acolo o să discut cu Lenin. Dar tu ai venit aici de alegători adus, măi, tu înțelegi? Tu nu ai venit din capul tău. De aceea, trebuie de luat de mustăți și de fugărit din prezidiul Parlamentului”, a comentat Voronin.

Replicile acide nu s-au terminat însă aici. Proiectul a fost inclus, totuși, în ordinea de zi. Nu a întrunit însă numărul necesar de voturi pentru ca Ghilețchi să părăsească fotoliul de vicepreședinte al Legislativului.

„Aș vrea să recit și eu o poezie: Cum să te dezvolți fără acești oameni buni și răi? Vă mulțumesc pentru tot, dar ce am face fără voi?”.

„Mi-e milă de dvs și de atitudinea pe care o manifestați. Ați fost exclus din fracțiune la propunerea mea, că umblați ca o târâie-ogheală”, a reacționat Tudor Deliu.

Potrivit liberal-democraților, în decembrie 2017, atunci când liderul grupului parlamentar al PPEM a fost ales vicepreședinte al Parlamentului, voturile ar fi fost numărate greșit. Ghilețchi a pus atunci reproșul pe seama anului electoral.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!