Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 870: Gafa lui Biden și gluma lui Zelenski. Kievul cere judecarea Rusiei, iar SUA îl avertizează pe Putin

/VIDEO/ Gropile, vestitorii primăverii din Chișinău. 125 milioane de lei, alocate pentru reparația drumurilor

missing
26 martie 2018, ora 16:50

„Ne-am obișnuit deja ca, în capitală, primăvara să vină cu gropi în asfalt.”

„În total sunt aproximativ 900 mii de metri pătrați, care sunt nevoie de reabilitat. Bugetul pentru anul acesta ne permite să facem aproape jumătate,” susține Vitalie Butucel, șeful direcției Generale Transport Public Primăria Chișinău.

Din cauza craterelor care s-au format pe anumite străzi, șoferii îşi avariază maşinile și cheltuiesc mii de lei pentru reparație.

„Gropile sunt mari, au apărut tare multe gropi, care nu erau.”

„Îs stricate.”

„O venit dăunezi de la Exdrupo cu un catoc mititel, o pus și le-o astupat, a doua zi a plouat și ele iarăși sunt goale toate. Dar, banii, banii s-au dus.”

În stare deplorabilă sunt și drumurile din curțile blocurilor de locuit.

„Vai, strașnice. Asta-i imposibil de a merge, toată „provitelistvo” trăiește cum trăiește, dar oamenii vai și amar de capul lor.”

„Îs tare rele.”

„Drumurile sunt groaznice. Este imposibil de mers. Sincer.”

Cei de la Primărie susțin că reparația drumurilor ar putea dura până la două luni. Oamenii spun însă că este un termen prea scurt pentru reparații de calitate.

„Nu este destul timp, asta nu este calitatea pentru drumurile noastre. O să fie făcute de azi pe mâine și îi tot.”

„- Într-o lună jumătate nu poate să le facă.
– De ce?
– Pentru că este mult de lucru.”

„Este o iluzie. Nu cred în Primăria noastră. Cum a fost, de câți ani locuiesc aici, doar le fac un pic și gata.”

Bugetul alocat pentru lucrările de reparație a drumurilor este de 125 de milioane de lei. Direcția Transport va începe lucrările săptămâna aceasta.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram