125 milioane lei vor fi alocate pentru reparația mai multor porțiuni de drum din Chișinău, care, după topirea zăpezii, arătă că după bombardament. Suma va putea acoperi cheltuielile pentru reparația a doar jumătate din drumurile avariate din capitală, spun autoritățile. Pentru celelalte drumuri, Silvia Radu promite că va căuta resurse în „rezervele bugetului”.

„Ne-am obișnuit deja ca, în capitală, primăvara să vină cu gropi în asfalt.”

„În total sunt aproximativ 900 mii de metri pătrați, care sunt nevoie de reabilitat. Bugetul pentru anul acesta ne permite să facem aproape jumătate,” susține Vitalie Butucel, șeful direcției Generale Transport Public Primăria Chișinău.

Din cauza craterelor care s-au format pe anumite străzi, șoferii îşi avariază maşinile și cheltuiesc mii de lei pentru reparație.

„Gropile sunt mari, au apărut tare multe gropi, care nu erau.”

„Îs stricate.”

„O venit dăunezi de la Exdrupo cu un catoc mititel, o pus și le-o astupat, a doua zi a plouat și ele iarăși sunt goale toate. Dar, banii, banii s-au dus.”

În stare deplorabilă sunt și drumurile din curțile blocurilor de locuit.

„Vai, strașnice. Asta-i imposibil de a merge, toată „provitelistvo” trăiește cum trăiește, dar oamenii vai și amar de capul lor.”

„Îs tare rele.”

„Drumurile sunt groaznice. Este imposibil de mers. Sincer.”

Cei de la Primărie susțin că reparația drumurilor ar putea dura până la două luni. Oamenii spun însă că este un termen prea scurt pentru reparații de calitate.

„Nu este destul timp, asta nu este calitatea pentru drumurile noastre. O să fie făcute de azi pe mâine și îi tot.”

„- Într-o lună jumătate nu poate să le facă.
– De ce?
– Pentru că este mult de lucru.”

„Este o iluzie. Nu cred în Primăria noastră. Cum a fost, de câți ani locuiesc aici, doar le fac un pic și gata.”

Bugetul alocat pentru lucrările de reparație a drumurilor este de 125 de milioane de lei. Direcția Transport va începe lucrările săptămâna aceasta.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!