După ce a fost întrebat direct de președintele Camerei Deputaților dacă are curajul să spună lucrurilor pe nume, și după ce și jurnaliștii l-au întrebat de câteva ori despre Unirea României cu Republica Moldova, președintele Parlamentului, Andrian Candu, pune punctul pe i.

Deși s-a eschivat în discursul său se pronunțe despre Unirea Republicii Moldova cu România, întrebat direct de către jurnaliști, Candu a lăsat să se înțeleagă că astăzi Unirea nu este posibilă.

„Dvs, în calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, ați susține acest obiectiv, Unirea cu România? Sau mai degrabă susțineți parcursul european?”, a fost întrebat Andrian Candu

„Există opinii diferite în Republica Moldova. Azi, majoritatea cetățenilor își doresc să aibă Republica Moldova ca stat independent”, a răspuns speakerul Parlamentului de la Chișinău.

Menționăm că, acum câteva zile, colegul de partid al președintelui Parlamentului, Marian Lupu, a menționat că Unirea nu se va produce niciodată.

Deputații din ambele Camere ale Parlamentului român au votat „Declarația solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România de la 27 martie 1918”,  în cadrul şedinţei solemnă a Parlamentului de la București și Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!