/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Încă o eliberare din funcție semnată de Silvia Radu. Directorul Spitalului nr.1 a fost eliberat

missing
30 martie 2018, ora 19:58

În dispoziția semnată, Silvia Radu menționează că eliberarea din funcție se datorează controlului slab asupra activității subdiviziunilor spitalului.

„Plângerile venite de la cetățeni descriu foarte bine sistemul impus în ultimii ani de către Moldovanu, Dondiuc și alții, care au făcut totul ca sistemul să lucreze exclusiv în folosul lor și nicidecum în folosul pacienților și, implicit, al locuitorilor Chișinăului”, a scris Silvia Radu pe pagina sa de Facebook. Pe de altă parte, Iurie Dondiuc susține că această demitere este una ilegală, pentru că se află în concediu anual, în legătură cu necesitatea susținerii tezei.

Contractul individual de muncă eu nu l-am încheiat cu Primăria, dar cu Direcția Sănătății. Cu cine am contract de muncă, acela mă poate demită. Am fost atestat la noi și la minister și mi-au dat apreciere că spitalul a funcționat bine. Eu constat aici niște lucruri tendențioase și rămâne să regret”, a declarat Iurie Dondiuc, directorul Spitalului Nr.1.

Cât despre ce urmează să facă, Iurie Dondiuc ne-a spus că se va consulta cu juriștii. Recent, instituția medicală a fost implicată într-un scandal după ce o doctoriță a fost bătută de soțul unei paciente care a decedat pe patul de spital. Ala Valenga a vorbit, mai apoi, într-un interviu despre neregulile din acest spital, precizând că medicii sunt impuși să strângă bani pentru reparații de la pacienți sau pentru a organiza mese șefilor. Dispoziția semnată de Radu vine după ce ieri, primărița l-a dat afară pe șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu. Și el, la rândul său, a precizat că nu recunoaște documentul și că va reveni la muncă, după ce va ieși din concediul de boală.

Foto: Facebook/Silvia Radu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram