Platforma DA cere președintelui Igor Dodon să nu promulge legea privind retragerea din gestiunea Colegiului Național de Viticultură a terenului de peste 69 ha din comuna Stăuceni și schimbarea destinației acestuia pentru construcției Arenei Sportive.

„Acest act al guvernării a fost adoptat cu încălcarea crasă a tuturor procedurilor care asigură transparenţa luării deciziilor, nu au fost inițiate consultări publice obligatorii, nu a fost estimată eficienţa utilizării banilor publici şi impactul asupra mediului, ceea ce contravine literei și spiritului Acordului de Asociere cu Uniune Europeană”, se menționează într-un comunicat de presă al Platformei DA.

În opinia PPDA, declarațiile contradictorii ale ministrului finanțelor și ale președintelui Parlamentului denotă intențiile obscure ale inițiatorilor acestei afaceri: „Doar în cadrul ședinței în plen a Parlamentului societatea a aflat că pentru construcția Arenei este nevoie de doar 15 ha, restul teritoriului fiind atribuit pentru construcția mai multor locații distractive, fără ca acestea să fie indicate în totalitate. Din declarațiile evazive ale reprezentanților Guvernului și Parlamentului se poate deduce că în scurt timp, sub paravanul parteneriatului public-privat, terenul respectiv, precum și sute de milioane de lei din buget, vor ajunge în posesia unei companii, selectate în cadrul unui „tender” organizat la GBC”.

Dacă președintele va accepta această „schemă obscură”, Platforma DA menționează că după preluarea puterii vor depune toate eforturile pentru a anula legea respectivă și tragerii la răspundere a tuturor celor implicați.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!