În ajunul alegerilor locale din 20 mai, Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova au realizat un sondaj de opinie potrivit căruia Ion Ceban și Silvia Radu se află în topul preferințelor la alegerile pentru Primăria Chișinău.

Astfel, rezultatele arată că pentru Ion Ceban (candidatul PSRM) ar vota 20,5% dintre respondenți, pentru Silvia Radu – 18,4%, pentru Maia Sandu – 10,2%, iar pentru Andrei Năstase (candidatul Platformei DA, susținut de PAS) – 6,9%.

Un număr mai mic de voturi i-au fost atribuite lui Dorin Chirtoacă, Valeriu Munteanu, Serafim Urechean și Ilian Cașu. În același timp, un număr semnificativ de respondenți nu au putut să răspundă pentru cine și-ar da votul – 24,6%, iar peste 7% dintre intervievați au menționat că nu vor participa la vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-28 martie 2018, pe un eşantion de 1197 respondenţi, din 79 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de +/- 3,0%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!