/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Topul președinților de raioane cu cele mai mari venituri obținute în anul 2017

missing
13 aprilie 2018, ora 08:41

Nicolae Gorban, președintele consiliului raional Căușeni, a avut anul trecut un venit de 183 mii de lei pe lună, bani câștigați din salariul de bază de la Consiliul Raional Căușeni, SRL „Testareprim AUTO” și din indemnizațiile de consilier raional. Din bani publici, Nicolae Gorban a primit un salariu de 75,946 mii de lei și 4,5 mii de lei sub formă de indemnizații, pe parcursul anului 2017. Pe lângă funcția publică, Gorban administrează compania „Testareprim AUTO” SRL, care i-a adus un salariu de 9,118 mii lei și un venit de 2,106 milioane de lei. Tot în anul 2017, funcționarul a vândut un autoturism de model Hyundai Getz cu 20 mii de lei. Gorban deține o casă de locuit, un garaj, câteva terenuri și mai multe mijloace de transport, atât autoturisme, cât și camioane.

Profit bănesc din dividende, acțiuni și terenuri agricole

Ștefan Paniș, președintele consiliului raional Florești, a înregistrat un venit anual de 599,6 mii de lei, echivalentul a 49,9 mii de lei pe lună, bani veniți din salariu, pensie și dividende. Paniș, care activează la Consiliul Raional Florești din anul 2012, a avut un salariu de 88 162 lei și o pensie de 15 242 lei în anul 2017. Funcționarul a primit și dividende în valoare de aproape 500 mii de lei de la SRL „PanClip” și peste o mie de lei dividente de la BC „Moldova-Agroindbank” SA. Ștefan Paniș deține două case de locuit, sute de terenuri agricole și două autoturisme.

Nicolae Molozea, președintele consiliului raional Ștefan Vodă, a primit un salariu de 147,3 mii de lei din bani publici, achivalentul a peste 12 mii de lei pe lună. La fel ca și colegul său Ștefan Paniș, conducătorul de raion Nicolae Molozea a avut un profit bănesc din dividende în valoare de 244,2 mii de lei, primite de la firma „Flex” SRL. Tot anul trecut Molozea a obținut indemnizații în sumă de 6,4 mii de lei de la AiBi Moldova și puțin peste 4 mii de lei din acțiunile pe care le deține la SRL „Golnic”. Per total, Molozea a avut un venit de 402,4 mii de lei, echivalentul a 33,5 mii de lei pe lună. Acesta deține două apartamente, o casă, trei terenuri agricole și un garaj.

Ghenadie Muntean, președintele consiliului raional Soroca, a avut un salariu anual de peste 97 mii de lei, echivalentul a puțin peste 8 mii de lei pe lună. Muntean a mai beneficiat de 149,2 mii de lei din darea în arendă a terenurilor agricole în anul 2017. Funcționarul public deține o casă de locuit, un autotractor DAF și un Kamaz.

Vasile Grădinaru, președintele consiliului raional Drochia, care activează din anul 2015, a avut un salariu de 122,3 mii de lei, echivalentul a peste 10 mii de lei lunar. Tot în anul 2017, Grădinaru a dobândit un onorariu de 74,3 mii de lei de la compania „Sudzucker Moldova”, iar din prestarea unor servicii a obținut 32,5 mii de lei de la BC „Moldova-Agroindbak” SA. Vasile Grădinaru deține câteva terenuri agricole, un apartament și o mașină.

Funcționarii care primesc de două ori bani publici

Iovu Bivol, președintele consiliului raional Cimișlia, activează din anul 2018. Noul funcționar a primit o indemnizație de consilier în valoare de 4,4 mii de lei în anul 2017, o pensie de 101 mii de lei și un salariu de 70,375 mii de lei de la cooperativa agricolă de producție „Veatag”. Tot anul trecut, Iovu Bivol a dobândit 98,5 mii de lei din acțiunile avute la BC „Moldova Agroindbank” SA. Bivol mai declară că anul trecut a vândut un autoturism BMW cu doar 29 mii de lei. Iovu Bivol deține o casă de locuit, un garaj și nouă terenuri agricole.

Iraida Bînzari, președinta consiliului raional Fălești, a primit un salariu de 195,513 mii de lei, echivalentul a peste 16 mii de lei pe lună. Pe lângă salariul de funcție, Bînzari a avut și o pensie de 80,5 mii de lei, echivalentul 6,7 mii de lei. Iraida Bînzari are o casă, două terenuri și o mașină Volkswagen Bora. Venituri similare a obținut și Mihail Gnatiuc, președintele consiliului raional Briceni, care a avut un salariu de bază în valoare de 120,224 mii de lei, o pensie de vârstă în sumă de 47,609 mii de lei și o pensie de disabilitate în valoare de 6 mii de lei. Anul trecut, Mihail Gnatiuc a obținut în total 173,895 mii de lei, echivalentul a peste 14 mii de lei pe lună.

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram