/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Flashmob în scuarul Ion și Doina Aldea Teodorovici. O sută de studenți de la USM au promovat Legea 2%

missing
18 aprilie 2018, ora 18:00

Fiecare om are alegerea de a dona două procente din impozitul său pentru ONG și susțin această idee deoarece fiecare om în acest mod își poate reprezenta interesele pentru că ONG se orientează pe diferite domenii, respectiv un om poate ajuta o organizație de tineret ca să înfăptuiască anumite programe și proiecte frumoase pentru societate.”

Rolul acestui flash-mob este de a promova în rândurile contribuabililor și ai motiva din contul procentului care trebuie să-l acorde statului să le ofere ONG-urilor care au mult mai mare nevoie de ele și le pot gestiona cred că mult mai bine.”

Legea celor 2% a fost votată de Parlament în luna iulie 2016 și prevede că fiecare salariat poate alege de sine stătător un ONG pentru a-i redirecționa două la sută din impozitul pe venit. Practica este aplicată cu succes în mai multe state europene. Contribuabilii din România și Bulgaria, de asemenea, donează două la sută din impozit, iar în Germania suma constituie trei la sută. Anul trecut, peste 400 de ONG-uri și 71 culte religioase au putut să beneficieze de 2% din suma impozitului pe venit al persoanelor fizice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram