La nici o oră diferență de la incendiul din sectorul Telecentru, pompierii au fost alertați să stingă un alt incendiu izbucnit într-un centru comercial situat în sectorul Centru al capitalei, care oferă în chirie și birouri. Complexul a mai fost afectat de un incendiu în 2016, după ce grăsimea de la hota unui fast-food, situat în această clădire, s-a aprins. Oamenii au fost evacuați la timp, astfel că nimeni nu au avut de suferit.

Oamenii, care se aflau în clădirea cuprinsă de flăcări, au ieșit în grabă după ce fumul a devenit dens și nu mai putea fi respirat. Unii dintre ei se aflau chiar în sala de sport, situată în centrul comercial. Abia când au ajuns afară au înțeles cât de grav este totul.

„Eram în sală ne ocupam și am văzut fumul. Mirosul, fumul, și pe urmă repede ne-am evacuat. Pe scară era un foc puternic”.

„Eram la serviciu în această clădire, la al treilea etaj. Am văzut fum și nu știam că este de la noi. Am reușit și am ieșit repede”.

„Nu ne imaginam că este atât de grav. Am ieșit afară și pe urmă am înțeles ce se petrece”.

Oamenii din clădire spun că s-au evacuat fără panică.

„Noi presupuneam că a rămas o domniță, dar am anunțat pompierii, ei s-au dus și au spus că nu era nimeni acolo”.

„În mod calm ne-au spus să ne organizăm, să ne luăm lucrurile și să coborâm fără panică”.

Incendiul a distrus 500 de metri pătrați din acoperiș și a afectat peretele exterior al clădirii. Pompieri au intervenit cu o autoscară pentru a stinge căptușeala acoperișului. La fața locului au intervenit patru autospeciale, iar după o oră pompierii au reușit să stingă incendiul.

Nici în acest caz, pompierii nu au lansat vreo versiune a producerii incendiului. Centrul comercial a mai ars în ianuarie, 2016. Atunci, în urma verificărilor, au fost depistate mai multe nereguli vizavi de utilizarea canalului de ventilare și al celui de evacuare a fumului. Pompierii au comunicat că focul a pornit după ce grăsimea de pe hota unui local fast-food din clădire s-a aprins.

„Înainte ca să fie construită clădirea – au fost tăiați copacii și oamenii din blocurile din apropiere erau împotriva acestui centru comercial. Probabil, proprietarul primește ceea ce a meritat, nu trebuia să meargă împotriva locuitorilor”.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Vlad Coroban

Foto: Olga Kennelly‎

Foto: Olga Kennelly‎

Foto: Михаил Олейник

Foto: Михаил Олейник

Foto: Михаил Олейник

Foto: FB/Angela Stafii

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!