În contextul incendiilor care au avut loc astăzi la Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie din cadrul Academiei de Științe a Moldovei și centrul comercial „Lunedor”, Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, a cerut Agenției pentru Supraveghere Tehnică să prezinte un raport cu privire la verificările stării antiincendiare a clădirilor, efectuate până acum.

De asemenea, Gaburici a indicat conducerii Agenției să prezinte un plan de acțiuni privind verificarea antiincendiară a clădirilor cu menire socială, informarea cetățenilor despre normelor antiincendiare și respectarea acestora.

Totodată, ministrul a cerut angajaților Serviciului 112 să reducă la maxim timpul de reacție la apelurile de urgență. Chiril Gaburici a solicitat de la conducerea Serviciului 112 informații cu privire la apelurile preluate de la lansarea numărului unic de urgență 112 și timpul de reacție la acestea.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!