Serviciul Fiscal de Stat amintește că termenul de depunere a declarației privind impozitul pe venit și de achitare a obligațiilor suplimentare aferente venitului obținut, din anul precedent, a fost extins până la data de 2 mai.

Astfel, persoanele fizice cetățeni și cetățeni străini sau apatrizi care au obținut statutul de rezident al Republicii Moldova (se află pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 183 de zile), se pot achita de respectiva obligațiune în timp de aproape o săptămână.

Pentru a facilita depunerea declarațiilor și a se conforma posibilităților contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat a stabilit orarul orelor de muncă după cum urmează:

  • 30 aprilie 2018 – de la 08:00 până la 15:00;
  • 2 mai 2018 –  de la 08:00 până la 19:00.

Totodată, FISC-ul reamintește că persoanele fizice au posibilitatea de a depune Declarația atât pe suport de hârtie în cadrul direcțiilor deservire fiscală, cât și în formă electronică.

Pentru a prezenta Declarația în mod electronic este necesar ca persoana fizică să dețină semnătură electronică sau mobilă, iar la autentificarea pe portalul www.servicii.fisc.md prin intermediul serviciului guvernamental MPass, obține acces, în mod automat, la toate serviciile fiscale electronice, fără necesitatea încheierii unor acte suplimentare.

Aici puteți vizualiza instruirea video privind modul de completare a decarației CET15:

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!