/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate și transportate la o parcare specială. Cât ar costa serviciul

missing
30 aprilie 2018, ora 18:31

După ridicarea mijlocului de tansport, întreprinderea va comunica la unitatea de gardă a subdiviziunii de poliţie din care face parte agentul constatator şi propriului dispecerat informaţia despre modelul şi numărul de înmatriculare al mijlocului de tansport, precum şi adresa de la care a fost ridicat, precum şi unde va fi depozitat.

Restituirea mijlocului de tansport către proprietar, posesor sau reprezentantul lor legal se va efectua în baza actului de proprietate sau altui act din care rezultă dreptul persoanei asupra mijlocului de tansport după înlăturarea temeiurilor pentru ridicarea mijlocului de tansport.

Perioada de depozitare a mijlocului de tansport ridicat se estimează în ore şi jumătăţi de oră din momentul plasării acestuia la parcarea specială sau la subdiviziunea de poliție. Plata pentru depozitarea mijlocului de tansport ridicat se încasează pentru fiecare oră şi jumătate de oră împlinită de aflare a acestuia în parcare specială sau la subdiviziunea de poliție.

În situaţia în care a fost întocmit procesul-verbal de ridicare a mijlocului de tansport şi a fost începută procedura de ridicare, iar în acest moment proprietarul se prezintă la fața locului, mașina poate fi restituită doar după achitarea cheltuielilor privind operațiunea efectuată (îmbarcarea, debarcarea).

Când se restituie mașina ridicată, proprietarul o va examina, inclusiv integritatea sigiliului aplicat de agentul constatator, pentru a depista eventuale deteriorări în procesul ridicării, transportării sau depozitării acestuia. În cazul depistării deteriorărilor sau a sigiliului aplicat de agentul constatator, proprietarul,va informa fără întârziere subdiviziunea de poliţie din care face parte agentul constatator și Î.S. „Servicii Pază a MAI”.

În nota informativă a proiectului se menționează că, metoda dată este utilizată atât în ţările europene, cât şi în statele-membre ale CSI. De asemenea, o importantă măsură de prevenire a traumatismului rutier, aplicată de forţele de menţinere a ordinii publice, este înlăturarea de la conducerea vehiculului a persoanelor aflate în stare de ebrietate ori care nu au dreptul de a conduce sau de a folosi acest vehicul, cu ridicarea mijlocului de transport la parcare specială.

Pentru serviciile de ridicare/transportare a mijloacelor de tansport se stabilesc următoarele taxe:
1) în perimetrul municipiilor Chişinău, Bălţi şi centrelor raionale, ciclomotoare, motociclete, autoturisme, remorci de autoturism – o transportare – 250,0 lei;
2) în perimetrul municipiilor Chişinău, Bălţi şi centrelor raionale, autobuze, autocamioane, remorci de autocamion – 1 transportare – 250,0 lei;
3) în suburbiile municipiilor Chişinău, Bălţi şi centrelor raionale, ciclomotoare, motociclete, autoturisme, remorci de autoturism – 1 transportare – 300,0 lei;
4) în suburbiile municipiilor Chişinău, Bălţi şi centrelor raionale, autobuze, autocamioane, remorci de autocamion – 1 transportare – 350,0 lei;
2. Pentru serviciile de depozitare la parcările speciale sau la subdiviziunile de poliție a mijloacelor de tansport ridicate se stabilesc următoarele taxe:
1) Autoturisme, remorci de autoturism:
– depozitarea pe un termen de până la 5 zile – 15,0 lei/ora;
– depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile – 200,0 lei/24 ore;
2) Autobuse:
– intrarea pe teritoriul parcării sau la subdiviziunile de poliție – 550,0 lei;
– depozitarea pe un termen de până la 5 zile – 20,0 lei/ora;
– depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile –360,0 lei/24 ore;
3) Autocamioane, remorci cu lungimea mai mare de 7 m:
– intrarea pe teritoriul parcării sau la subdiviziunile de poliție – 900,0 lei;
– depozitarea pe un termen de până la 5 zile – 40,0 lei/ora;
– depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile – 700,0 lei/24 ore;
4) Moped, motociclu:
– depozitarea pe un termen de până la 5 zile – 15,0 lei/ora;
– depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile – 200,0 lei/24 ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram