Zi istorică în Rusia. Vladimir Putin a fost reinvestit în funcția de președinte al Rusiei și își începe cel de-al patrulea mandat. El a spus că își va concentra eforturile asupra chestiunilor interne ale țării, pentru a le asigura rușilor bunăstarea.

În discursul de inaugurare, Putin a mulțumit pentru încrederea pe care a primit-o din partea cetățenilor și a asigurat că va face tot ce-i stă în puteri pentru prosperarea Rusiei

„Rusia trebuie să fie modernă și dinamică, trebui să fie gata cu încredere să accepte provocările timpului și să reacționeze energic”, a declarat Putin.

El a spus că, în trecut, Rusia s-a mai confruntat cu perioade dificile și le-a depășit: „Avem nevoie de progrese în toate domeniile vieții. Sunt ferm convins că acest salt ne va ajuta să avem o societate liberă și progresistă. Scopul vieții și a muncii mele, va fi, ca și până acum, să slujesc oamenilor”.

În contrast cu declarațiile lui Putin sunt protestele masive care au avut loc la Moscova și în alte orașe ale Rusiei sâmbătă. Manifestanții au protestat împotriva regimului impus de Putin, scandând „El nu ne este țar!”

Peste 1000 de oameni au fost arestați în 19 orașe, între care și principalul lider al opoziției – Alexei Navalnîi.

Ceremonia de la Kremlin de astăzi a fost mai restrânsă decât altă dată, informează AFP. În locul unei coloane de mașini luxoase de import, liderul rus s-a deplasat cu o singură limuzină, produsă în Rusia.

Președintele moldovean, Igor Dodon, l-a felicitat pe omologul său rus, afirmând că „Putin este simbolul renașterii Rusiei”. În acest an, Putin a fost reales președinte cu aproape 77 la sută din voturi. Observatorii internaționali au vorbit însă despre nereguli.

Vladimir Putin se află la cârma Rusiei de 18 ani. După primele două mandate prezidențiale, el s-a retras în funcția de prim-ministru în 2008, propulsându-l la Președinție pe Dmitri Medvedev. Astăzi, Putin deja și-a anunțat intenția de a-l propune pe Medvedev în funcția de prim-ministru.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!