Concertul socialiștilor, desfășurat aseară în capitală, s-a lăsat nu doar cu aprecieri, ci și cu critici dure. Bubuiturile de la focurile de artificii de la miezul nopții, care au durat un sfert de oră, au speriat chișinăuienii. Și artiștii care au cântat la eveniment au fost criticați dur pe rețelele de socializare. La concertul organizat sub patronajul lui Igor Dodon s-au afișat interpreți precum Geta Burlacu, Doina Sulac, Gheorghe Țopa și actrița Mihaela Strâmbeanu.

Focurile de artificii au băgat în sperieți zeci de chișinăuieni care și-au exprimat indignarea pe rețelele de socializare. În schimb, cei care se aflau în Piață au rămas impresionați. Aceștia au asistat la un concert impresionant care a durat cinci ore și a fost moderat în limba română și în rusă. Prezența actriței Mihaela Strâmbeanu a generat critici în spațiul public, la fel și evoluția interpreților Gheorghe Țopa și Geta Burlacu.

Cei doi interpreți nu ne-au răspuns la telefon, în schimb Strâmbeanu a încercat să-și justifice gestul. Ea a spus că a fost invitată în proiect de regizoarea spectacolului, Lidia Panfil: „Eu mi-am făcut datoria de actriță pentru că asta este meseria mea – să fiu și moderator”.

Rând pe rând, pe scenă au urcat membrii formației „Millenium”, cei de la „Sun Stroke Project” și „Zdob și Zdub”.

Cu un recital de o oră a venit și interpretul rus, Oleg Gazmanov. Conform unor informații de pe internet, acesta ia pentru un concert aproximativ 25 de mii de dolari.

„Acei doi interpreți ruși au venit la invitația mea, fără bani. Despre focuri de artificii – întrebați pe cei de la PSRM, nu eu m-am ocupat”, a menționat Igor Dodon.

Socialiștii nu au anunțat, deocamdată, costul concertului. Aseară, pe scenă au urcat și câțiva veterani. Unii au fost decorați de Igor Dodon cu cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”. Între aceștia și trei veterani ruși din Tomsk, Krasnodar și Zaporojie. Replica unui veteran a stârnit zâmbete: „Trăiască armata sovietică, împreună cu conducătorul ei, tovarășul Stalin, Kotovski, Jukov!”

Și astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale are loc un concert – de data aceasta organizat de democrați, spun ei, cu ocazia Zilei Europei și Victoriei, iar printre invitați se numără și interpretul rus Nikolai Baskov, dar și interpreți de peste Prut, precum și formația britanică, „Blue”.

„De ce credeți că eu vă pot spune cât a costat acest concert? Sunt structurile executive ale Partidului Democrat”, a comentat prim-ministrul Pavel Filip.

„O să fie dat publicității orice cifră și orice cheltuială, precum spune legea”, susține președintele Parlamentului Andrian Candu.

Și sâmbătă va fi concert în Chișinău… tot dedicat zilei de 9 Mai. Acesta va fi organizat de „Partidul Șor”, iar invitați speciali sunt Lev Leșcenko și Iosif Kobzon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!