Un nou sondaj arată că lupta pentru fotoliul de primar al Chișinăului se va da între Ion Ceban și Silvia Radu. Întrebați pentru cine ar vota la alegerile locale din 20 mai - 23,2% din respondenți au afirmat că și-ar da votul pentru Silvia Radu. Pe locul doi se clasează candidatul PSRM - Ion Cebanu cu 22,7 la sută, iar pe locul trei Andre Năstase cu 12,8%.

Totuși, datele sondajului arată că peste 25 la sută dintre respondenți încă nu au decis ce candidat să susțină la alegerile locale din 20 mai.

Autorii sondajului, mai susțin că dacă în turul doi lupta s-ar da între Silvia Radu și Ion Ceban, atunci Radu ar câștiga cu 52 la sută dintre voturi. Potrivit autorilor, avantajul lui Radu este că a candidat independent și astfel ea „rupe” din electoratele mai multor partide. Totuși, autorii au realizat mai multe scenarii pentru turul doi. Astfel, dacă în turul doi Radu ar concura cu Năstase, ea ar câștiga cu 59%. Iar dacă lupta s-ar da între Cebanu și Năstase, atunci Cebanu ar câștiga cu 53%.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 750 de oameni între 30 aprilie și 8 mai în municipiul Chișinău. Sondajul a fost realizat de Centrul de Cercetări Sociologice și are o marjă de eroare de 3%.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!