Lupta pentru fotoliul de primar al Chișinău se va da între trei candidați Ion Ceban, Silvia Radu și Andrei Năstase. Cel puțin asta spune datele ultimului sondaj prezentat pe 14 mai la Chișinău. Astfel, 30% din respondenți întrebați pentru cine ar vota pe 20 mai au spus că pe socialistul Ion Ceban. 

Pe locul doi cu 23% s-a clasat Silvia Radu, urmată de Andrei Năstase cu 15 la sută.

Dacă în turul doi ar ajunge Năstase și Ceban, atunci Ion Ceban ar câștiga cu 33%, însă 40 la sută din respondenți au declarat că nu știu pe cine să aleagă.

Între Năstase și Radu, Radu ar ieși învingătoare cu 33%, însă 46 la sută din respondenți sunt indeciși.

Iar dacă lupta s-ar da între Ceban și Radu, atunci Radu ar avea cu un procent mai mult – 32, însă 37 la sută din respondenți s-au declarat indeciși în cazul unui astfel de scenariu.

Sondajul a fost efectuat la comanda Institutului de Politici Publice, finanțat de Fundația Soros Moldova, în perioada aprilie-mai 2018. Rezultatele în teren ale cercetărilor au fost efectuate de Centrul de Analize şi Investigații Sociologice CIVIS. Marja de eroare pentru Chișinău este de 4%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!