Persoanele care nu dețin buletine de identitate vor putea vota în ziua alegerilor. Agenția Servicii Publice a anunțat că va asigura cetățenii cu drept de vot cu acte de identitate necesare pentru participarea la scrutinul de duminică.

Astfel, ziua de 20 mai a fost declarată zi lucrătoare pentru angajații instituției responsabile de eliberarea actelor de identitate. Prin urmare, angajații Agenției vor elibera adeverințe, buletine de identitate obișnuite și provizorii între orele 7 și 21.

Buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat gratuit, la solicitare, tuturor cetățenilor înregistrați sau cu ultima înregistrare de domiciliu în municipiile Chișinău și Bălți. Solicitanții nu vor fi obligați să prezinte acte suplimentare dacă informațiile cu privire la datele personale și modificarea lor se regăsesc în Registrul de stat al populației.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!