Zimbru și Milsami vor juca în premieră într-un meci contând pentru Cupa Moldovei. Până acum cele două echipe s-au întâlnit de 28 de ori doar în campionat. Istoria confruntărilor directe dintre Milsami și Zimbru datează din 22 august 2009, cu un mic avantaj pentru orheieni.

Milsami și Zimbru au jucat primul meci direct pe 22 august 2009. Atunci orheienii se numeau Viitorul și era primul lor sezon în elita fotbalului moldovenesc. Partida s-a jucat pe stadionul Zimbru și s-a încheiat nedecis, 1-1. Viitorul a deschis scorul prin Alexandru Maximov în minutul 50, iar Radu Catan a egalat 8 minute mai târziu.
Meciul a fost arbitrat de Victor Stână, tatăl decarului de la Zimbru. După partidă centralul a fost suspendat 3 etape pentru că a anulat un autogol al zimbrilor perfect regulamentar.

28 de meciuri directe au jucat Zimbru și Milsami timp de 10 ani. S-au înregistrat 12 victorii pentru Milsami și 10 pentru Zimbru. Doar 6 rezultate de egalitate. Golaveraj: 26-25 pentru Milsami.

În acest an echipele s-au întâlnit de două ori. Milsami a câștigat cu 1-0 acasă, prin golul lui Bugaiov. În timp ce la Chișinău meciul s-a încheiat nedecis, 0-0.

Scorul de 1-0 a fost cel mai popular. De 10 ori meciurile dintre cele 2 echipe s-au încheiat cu acest scor.
4-1 a fost cel mai categoric scor. Milsami a câștigat acasă pe 2 aprilie 2016. Cea mai categorică victorie a Zimbrului a fost 3-0 și s-a înregistrat în 2009.

Milsami și Zimbru vor juca în premieră în Cupa Moldovei Orange. Finala se va disputa miercuri, 23 mai, de la ora 20 și va fi transmisă în direct de postul nostru de televiziune.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!