Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, susține că dacă va ajunge în fotoliul de edil al Capitalei, nu va permite organizarea marșurilor și evenimentelor unioniste. Declarația a fost făcută în cadrul unei dezbateri publice la care a fost așteptat și contracandidatul său, Andrei Năstase.

„Vreau să fie foarte clar, cea ce ține de formațiunile care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova, este o prevedere clară în constituție, art.41, care zice că aceste acțiuni sunt anticonstituționale. Eu mă voi conduce exclusiv de Constituție Nu voi permite în acest sens să fie desfășurate careva de acțiuni. Noi putem avea opinii diferite, separate, dar există lege. Legea trebuie să fie respectată și nu interpretată”, a menționat socialistul.

Întrebat dacă aceasta nu este problema Parlamentului, să se ocupe de politică, Ceban a răspuns că „problema nu ține de politica, dar de acțiuni care contravin cu Constituția și actele legislative”. Candidatul a specificat că, acesta va fi singurul caz de politică pe care vrea să-l facă la primărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!