Aproape 12 milioane de lei urmează să aloce Guvernul, în acest an, pentru reparația și întreținerea Pensiunii din Holercani, acolo unde se odihnesc demnitarii de stat.

„Au fost solicitările instituțiilor care gestionează aceste imobile, gestionează aceste întreprinderi, preponderent merge pentru reparația imobilelor”, a menționat Octavian Armașu, ministrul Finanțelor.

Subiectul privind alocarea a aproximativ 12 milioane de lei pentru Pensiunea din Holercani a fost abordat de liberal-democratul Grigore Cobzac și liberala Alina Zotea la ședința Comisiei economie a Parlamentului.

„Plus la asta 11.953.000 pentru pensiune din Holercani, asta în condițiile când în Parlament stă cu proiectul, cu avizul negativ al Guvernului proiectul meu de lege de privatizare a acestei pensiuni. Noi alocăm în continuare 11 milioane, aproape 12 milioane de lei și acelea noi le alocăm din datorii, le alocăm din deficitul bugetului de stat, mărim deficitul ca să finanțăm ce? Pensiunea de la Holercani? Arena Chișinău? Care are impact, noi știm ce fel de impact are, asta în condițiile când noi la medici le-am majorat salariul cu 4,1 %, domnule ministru”, a replicat Grigorii Cobzac, deputat PLDM.

La rândul său, liberala Zotea l-a întrebat pe Octavian Armașu dacă se odihnește la pensiunea respectivă, precizând că mai mulți miniștri i-ar fi spus că nu s-au odihnit niciodată la Holercani: „Eu nu înțeleg, spuneți-mi, explicați-mi vă rog pentru ce se alocă aproximativ 12 milioane și vă zic un bucătar de grădiniță are 1.700 de lei, eu nu văd pur și simplu necesitatea, dvs nu mergeți, dacă o să întreb alt coleg de al dvs tot o să zică că nu merge, pentru ce trebuiesc acești bani?”

„De ce este necesar de alocat bani? Sunt bunuri ale statului care necesită întreținere, necesită îmbunătățire renovări pentru că activele dacă nu sunt întreținute ele se deteriorează și atunci noi o să pierdem mai mulți bani dacă nu investim cât de puțin în ele. Întreținerea imobililor costă bani”, a adăugat Octavian Armașu.

Proiectul urmează a fi examinat și votat de Parlament. La „Pensiunea din Holercani” sunt înregistrate terenuri cu o suprafaţă de peste 65 de ha, 18 vile, 4 căsuţe, 2 hoteluri, mai multe blocuri administrative şi tehnice. Între 2015 și 2017, Pensiunea a înregistrat pierderi de 2 milioane 528 de mii de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!