37 de studenți din familii defavorizate vor beneficia de burse anuale în valoare a câte 7.000 lei, oferite în cadrul celei de-a IV-a ediții a Programului „Burse pentru Viitorul Tău!”.

Scopul acestui program este asigurarea accesului echitabil la studii universitare și susținerea materială în obținerea educației de calitate pentru un viitor sigur tuturor tinerilor din Republica Moldova, în special a celor din medii social-vulnerabile.

În acest an, la concurs au participat 85 de studenți, de la 12 instituții de învățământ superior din ţară, iar în urma evaluării dosarelor depuse, au fost selectaţi 37 de finaliști, de la 9 instituții de învățământ superior, dintre care 5 sunt studenți la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Scopul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău!” este de a contribui la reducerea inegalității în vederea accesului la studii universitare a tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Republica Moldova, prin oferirea suportului financiar necesar întru asigurarea unei educații de calitate. Grupul ținta al inițiativei îl reprezintă tinerii care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, şi/sau cu dizabilități, atît din zonele urbane, cît şi din cele rurale. Proiectul prevede oferirea, în bază de concurs, a 30 burse anuale în valoare de 7000 lei, orientate spre acoperirea unor cheltuieli ce ţin de efectuarea studiilor (taxei de studii, cheltuieli de cazare, masă, transport, rechizite de studiu ş.a.). Beneficiarii de burse pot candida pentru reînnoirea acestea, în următorul an de studiu, cu condiția demonstrării performanțelor academice şi a implicării în activități extracurriculare. Programul poate oferi susținere pe o durată maximă de 3 ani de studiu.

Pe parcursul celor patru ediţii anuale ale proiectului, începând cu 2014, peste 420 de studenţi au participat la concurs, fiind acordate în total în jur de 170 de burse.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!