Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea lui Iurie Roșca, fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat din Moldova. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Anastasia Mihalceanu, ofițer de presă al Procuratorii Anticorupție.

Tot ea, a menționat anterior pentru TV8 că pe numele lui se efectuează urmărirea penală în baza art. 326, aliniat 3, litera a „Trafic de influență cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari”.

Presa scria atunci că, Iurie Roșca ar fi cercetat în baza unor acțiuni care au avut loc acum nouă ani. Fostul politician ar fi cerut, în 2009, un milion de euro de la un om de afaceri din Republica Moldova. În schimbul acestei sume, fostul lider PPCD ar fi promis că va „convinge” judecători să se implice pentru influențarea unor decizii de judecată care aveau să-i salveze businessul omului de afaceri.

La scurt timp după ce ar fi pretins milionul, Roșca ar fi primit două prime tranșe care se ridică la ordinul sutelor de mii de euro. În 2009 (iunie – septembrie), Iurie Roșca a deținut funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!