Conducerea ANRE a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți adoptată la 29 mai 2018, până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament, astfel, începând cu data 01 iunie 2018, ora 12:01 se va reveni la prețurile din perioada precedentă.

ANRE precizează că, urmează să analizeze săptămâna viitoare cu maximă obiectivitate informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale.

Amintim că, începând cu data de 16 mai, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 a fost stabilit prețul maxim de 19 lei și 15 bani, față de tariful precedent de 18 lei și 82 de bani. Motorina va costa 17 lei și 09 bani, față de 16 lei și 79 de bani cât costa până acum.

Totodată, precizăm că, comunitatea automobiliștilor din Moldova au anunțat despre organizarea unui marș împotriva scumpirii carburanților. Acesta va avea loc sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 10:00, în Piața Adunării Naționale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!