/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Georgia: Mii de oameni au cerut demisia guvernului din cauza unui verdict pe cazul omorului unor elevi

missing
01 iunie 2018, ora 11:46

Inițial, protestatarii, printre care și tatăl unuia dintre copiii omorâți, s-au dus la clădirea procuraturii generale. După aceasta, procurorul general Irakli Shotadze a demisionat.

Ulterior, protestul s-a mutat în fața clădirii parlamentului. Protestatarii au început să ceară demisia guvernului georgian, precum și urmărirea penală a lui Shotadze și a tatălui unui suspect, care a lucrat în procuratură și, care potrivit tatălui copilului decedat, a acoperit ucigașii.

Potrivit Interfax, demonstranții au amenințat autoritățile cu o radicalizare a protestului, dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite în termen de două ore (această perioadă a expirat la ora 20:00 ora Chișinăului).

Primul ministru georgian, Georgy Kvirikashvili, a ieșit în fața protestatarilor, dar el, potrivit agențieo „Novosti-Georgia”, a fost forțat să părăsească mitingul. După aceasta, Kvirikashvili a spus că ancheta privind moartea elevilor va fi întoarsă Ministerului Afacerilor Interne.

În vârstă de 16 ani, Levan Dadunashvili și David Saralidze au fost uciși la 1 decembrie 2017 în timpul unei altercații masive între elevi. Pe acest caz, au fost reținuți doi minori. Pe 31 mai, instanța a găsit unul dintre inculpați vinovați de uciderea lui Dadunashvili și pe altul – de tentativă de omor al lui Saralidze. Astfel, autorul omorului lui David Saralidze nu a fost identificat de instanță.

La mijlocul lunii mai, în Tbilisi au avut loc proteste provocate de raidurile antidrog în cluburi de noapte, în timpul cărora polițiștii, potrivit vizitatorilor, au folosit forța. Ele s-au încheiat imediat după ce șeful Ministerului Afacerilor Interne a cerut scuze de la victime.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram